Jongeren mailen niet meer …

s t a d s f l i t s e n - digitaal geweten van een stad

De NTR-academie had een interessante bijdrage van Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online en schrijfster van het boek Focus. Zij waarschuwt jongeren voor de komende examens eens goed na te denken of zij nog wel langere tijd zonder smartphone kunnen. Antwoorden als: “Ik kan niet zonder mijn iPhone, want als ik hem een kwartiertje weg leg, denk ik steeds dat ik een aantal berichten mis. Zo kan ik mij ook niet concentreren.” Op de vraag of iemand nog mailde, werd schamper gelachen. Mailen en websites zijn out of date. Facebook, Twitter, Instagram, What’sapp; het zijn de multimedia thema’s die ons aller aandacht opeisen.

20130720-111045.jpg

papier is tegenwoordig een kunstvorm (Jasonfile KABK) …

Pardoen hield een examenklas VWO voor wat zij kunnen verwachten bij de komende examens in relatie tot het continu online zijn. Een examen duurt twee tot drie uur en de leerlingen zouden niet weten hoe zij die ‘lange…

View original post 107 woorden meer

Auteur: Interniek

abnormaal digitaal, gadget man, chroniqueur, futurist, vindt toekomst leuker, Since 1994 online maar sinds kort ook liever niet ...

4 gedachten over “Jongeren mailen niet meer …”

  1. Ik heb op de lagere school in NW Brabant, vlak na de watersnood, toen alles verzopen was, tijdelijk nog les gehad met lei en griffel als schrijfgerei. Want dat was het enige wat nog funktioneerde na al dat water.

    1. Dat moeten wij natuurlijk altijd achter de hand houden. Ikzelf heb nog een typemachine met een inktlint in cellofaan (tegen uitdroging) voor het geval wij zonder elektriciteit komen te zitten. Dan is het even afgelopen met de social media ✏

      1. Als de stroom uit valt – soms zou je het hopen voor een paar uur maar – dan ligt het hele moderne leven plat. We zouden er op moeten oefenen net zoals het alarm om 12 uur de eerste maandagmiddag van de maand. Dus voortaan elke maand op een vasttijdstip een uur lang geen stroom meer. Hoe zou dat zijn?

  2. Ik vind dat geen gek idee. Mijn kleinzoontje Lucas zit in zijn ‘wat is dat opa?’-fase en ik kon hem laten zien wat dat vreemde grijze toestel met al die leuke hamertjes op papier kon doen. Daarmee weet ik weer dat ie ‘het nog doet’ … Maar zo zou je ook aan je verwarming kunnen denken vuurkorf/openhaard en het licht zonnelampjes van de Hornbach. Wassen in de tobbe met een wasbord en wringer. Ik krijg er bijna zin in… NOT!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: