Nuhr Smahane

Achter één van haar schilderijen.

Zij schildert sinds 2011. Haar werk is niet onder één noemer te vangen, maar is zeer expressief. Het bevat elementen uit de Arabische cultuur, zoals het werken met henna en kalligrafie, gecombineerd met impressionistische en surrealistische invloeden uit de moderne westerse schilderkunst. De materialen, die zij op haar doeken gebruikt zijn divers: Acryl, henna, inkt, krijt, chloor, lippenstift en het typefout corrigerende Tipex.

Ondanks reeds gehouden exposities, zoals bij de Stichting Yasmin, is zij op zoek naar belangstelling van galeriehouders, om de tekeningen en schilderijen vaker te kunnen exposeren en is zij tevens op zoek naar een passende ruimte om haar productie te verhogen. Ik maakte een afspraak met deze autodidact voor een gesprek, om haar werk via Haagspraak onder de aandacht te brengen.

U kunt haar volgen via Facebook.

Auteur: oenkenstein

Hagenaar en gepassioneerd fotograaf. Opleiding voltooid aan de MTS School voor fotografie en fotonica in 1990. Oud helpdeskmedewerker bij een kabelexploitant, geluidstechnicus en software ontwikkelaar. Thans vrijwilliger bij de stichting Kompassie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: