Verslag Haagspraak Bijeenkomst (4)

De Fuut 1 _MG_5959A

De Fuut

Cameratasje in de fietsmand en op tijd op pad. Natuurlijk niet meer op mijn eigen toch wel heel duidelijke uitnodiging gekeken. Gewoon gaan met die banaan. Ik ben een Hagenaar! Hagenaars gaan altijd naar het Zuiderstrand. Ik ken de weg toch? Eh nee, ik was nog nooit in De Fuut geweest….

Vanuit de stad de Sportlaan genomen en bij de Nieboerweg de tramrail van lijn 12 opgepikt en daar rechtsaf geslagen. Ik bleef de tramlijn volgen tot het eindpunt Markense Plein. Viel me wel op dat ik weer een heel eind terug reed. Helemaal fout! Google maps bekijkend had ik vanaf de Westduinweg de andere kant van de Nieboerweg in moeten rijden om bij de Duivenlandsestraat rechtsaf te slaan…

Duinen in gefietst. Genoten van de heerlijke geur die daar hangt van volop bloeiende wilde rozen. Volg het pad (blijkt de Baden Powell weg te zijn) zonder goed op te letten en fiets het bordje dat naar strandslag 10 wijst voorbij. Halverwege bedenk ik mij dat ik op de foto van De Fuut op mijn uitnodiging achter De Fuut mastjes van op het strand liggende zeilbootjes heb zien liggen. Als ik over het duin topjes kijk, zie ik topjes van mastjes van zeilbootjes steeds verder achter me verdwijnen. Ik draai om en fiets terug. Richting Strandslag 10. Fiets neergezet. Naar beneden gelopen. Kijk links en zie hele grote strand reddingspost en daarachter mastjes van zeilbootjes. Verder niets. Zeker niet iets geels wat op De Fuut lijkt. Kijk naar rechts en zie een strand tent, De Staat, niks geel, erg donkerbruin. Ook nooit geweest. Dat is hem niet. Kijk eens op Foursquare. De Fuut ligt volgens Foursquare 2 km verderop. Dan maar weer op de fiets.

Er blijkt een snel weggetje te zijn duin af duin op naar strandslag 9. Fiets neergezet. Naar het strand afgedaald.
Verdorie daar ligt De Kwartel in alle glorie.
Door het mulle zand om de Kwartel heen gesjokt en jawel ziedaar (de eerste foto) daar ligt de Fuut. Gewoon aan de andere kant van de zeilbootjes en tussen twee strandslagen in. Nog wel een vreselijk eind door het mulle zand sjokken (en ik ben al geen strandmens). Wie heeft dit nu weer verzonnen?

Uiteindelijk maar een uurtje gedaan over wat normaal misschien een kwartiertje kost. De voorpret was groot. En (iets) minder pijnlijk, dunkt mij, dan Interniek die zich gewoon in de datum vergiste….

Wat dichterbij gekomen ziet De Fuut er zo uit:

_MG_59623

Daar zijn:

ED _MG_5965A
Oenkenstein
Edwin_MG_5968A
Edwin IJsman
Pieter _MG_5963A
Pieter Musterd
Frans - ooievaar _MG_5980
En schuift later aan Frans – van de ooievaars – Schmit met lieftallige ega.

Dat is een “first” voor een Haagspraak bijeenkomst: Een belangstellende. Leuk dat je erbij was Frans!

De anderen zijn ziek, aan het werk, op vakantie of het gewoon vergeten 😉

En toen?

“En de inhoud van de bijeenkomst?” Zult u mij vragen? Die zal ik hier nog wat aanvullen op een later tijdstip en ook nog in een aparte post.

Update 17 juli

Hee Manual _MG_5983A
Ow daar zit het “manual” knopje!

Er is niet zoveel over de gesprekken te melden. Fotografen praten over toestellen, Flickr, foto bewerking, hoe je een Jaarboek maakt (Blurb gebruikt Pieter tot volle tevredenheid). Verder ging het vooral over de naast De Fuut geparkeerde Strandbeesten en werd er geëxperimenteerd met een miniatuur strandbeest, maar daar zal ik een aparte post aan weiden [gedaan op 20/7]. Als Edwin dan weer uit “rust” mode is, kan hij zijn videootje van de experimenten daar aan vast plakken.

Haagspraak heeft bij velen inmiddels een vast plaatsje gekregen. Om de continuïteit te waarborgen gaan we er een vereniging van maken waar je lid van kan worden.

Oenkenstein gaat een Soundcloud account op naam van Haagspraak aanvragen zodat de geluidsopnamen daarnaartoe kunnen worden geladen en hier ingeplakt.

Dat was het. Tot de volgende keer!

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

4 gedachten over “Verslag Haagspraak Bijeenkomst (4)”

    1. Ik weet het Lies, maar als je daar niet meer naar kijkt en denkt dat het op zondag is dan zit ik er ook zondag helemaal klaar voor. Jammer hoor want ik weet de Fuut prima te vinden omdat ik er elke week langs jog. De laatste keer nog met een presentatie van de Strandbeesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: