Meer en Bos in de mist

Een diagonale laan door Meer en Bos, al heel erg oud
Een diagonale laan door Meer en Bos, al heel erg oud

Een landgoed met een rijke historie, Meer en Bos is in de 17de en 18de eeuw één van de vele landgoederen rondom Den Haag. De welgestelde bewoners van de stad gingen erheen om te jagen en ’s zomers om aan de stinkende stad te ontvluchten.
Nog niet zo lang geleden is het helemaal opgeknapt, een aantal wandelpaden is voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Rond 1700 hebben de bewoners de (vierkante) tuin aangelegd in barokstijl en daar is nog veel van overgebleven. De zichtlijnen bestaan nog steeds evenals de verhoogde wallen.
Aan de kant van de Heliotrooplaan ligt een speeltuin die momenteel geheel vernieuwd wordt, daarnaast ligt Vogelasiel De Wulp, daarachter een kinderdagverblijf en het grootste gebouw is de oude tot restaurant verbouwde boerderij “Meer en Bosch”.

Afgelopen week begon het in de middag ernstig mistig te worden. Ik heb mijn camera gepakt en een kleine serie mistige sfeerplaatjes geschoten.
Duidelijk is te zien dat op 11 april nog geen enkel teken van een naderende lente te zien is. Over een paar weken zal Meer en Bos weer voor een groot gedeelte blauw kleuren vanwege de enorme hoeveelheden wilde boshyacinten die daar groeien en bloeien.

roots op de wallen
roots op de wallen

Wandelen met de hond
Wandelen met de hond

Auteur: pieter musterd

Gepassioneerd fotograaf van alles wat los en vast zit. Ik probeer niet de werkelijkheid (wat dat dan ook is) te reproduceren maar mijn visie op de werkelijkheid. Brede culturele belangstelling en sinds kort ook Blogger voor Haagspraak.

3 gedachten over “Meer en Bos in de mist”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.