Complimentje voor een PvdA-minister – Harry Zevenbergen

Ik zeg het niet snel en als je me morgen aan deze woorden herinnert zal ik het zeker ontkennen. Maar ik ga een politicus van de PvdA een klein complimentje maken. Jeroen Dijsselbloem ik hoop dat anderen je voorbeeld volgen en meer dan dat, verder gaan waar jij een schuchtere eerste stap hebt gezet. De bankencrisis moet betaald worden door de banken. Aandeelhouders mogen niet alleen de winst delen, maar moeten ook vooraan staan en meebetalen aan de verliezen. Verder moet het afgelopen zijn met belastingparadijzen waar de maffiozen, de multinationals van de wereld hun belasting betalen of beter gezegd niet hoeven te betalen. Het is toch te gek dat de dieven die bij de val van de Sowjet-Unie de olie en het gas van het Russische volk hebben gestolen en daar nu de grote jongen mee uithangen op bijv Cyprus, er maar mee weg blijven komen. Of types als Sylvie en Rafael, die met hun geld in Cyprus de belasting ontduiken. Dit is natuurlijk niet wat Dijsselbloem zei, hij is een voorzichtig man. Maar met een heel klein beetje oprechtheid heeft hij al een lawine veroorzaakt. De beurzen kelderen. So what. Niets zo wispelturig als de beurzen. Wanneer we vandaag deze gokpaleizen sluiten dan zul je zien dat de economie er alleen maar bij gebaat is. Juist de waanzin van de beurzen heeft ons gebracht waar we nu zijn.

Ik weet echt wel dat de revolutie niet begint op ons ministerie van Financiën. Ik weet ook wel dat Dijsselbloem geen socialist is, anders was hij nooit lid geworden van de PvdA. Maar dat er vanuit de Partij van de Aandelen eindelijk eens beleid komt dat gericht is op het intomen van het kapitalisme is opvallend. Eén zwaluw maakt geen zomer en de kans dat er nog een zwaluw komt is nihil, want ook Dijsselbloem zal niet doorbijten in de hand die hem voedt. Niet uit zichzelf in ieder geval. Het lef om vandaag in Den Haag te zeggen dat met terugwerkende kracht alle bonussen voor wanprestaties ingeleverd moeten worden, dat de grote aandeelhouders alsnog moeten betalen voor de slechte jaren dat heeft hij niet. Daarom moeten we onze leiders een zetje in de rug geven om die stappen te zetten. Nou ja een zetje meer een flinke rotschop.
Jarenlang hebben de neo-liberalen de vrije markt gepredikt, maar altijd de perverse beloningen die juist tegen de markt ingingen gesteund. Het is te hopen dat nu de deur op een kier is we hem verder open kunnen trappen.Tijd voor een grote schoonmaak, weg met het vullis.

4 gedachten over “Complimentje voor een PvdA-minister – Harry Zevenbergen”

  1. Ik juich niet te hard. Niet zozeer wat betreft Harry’s artikel, want daar is op zich weinig mis mee. Maar Dijsselbloems VVD-collega Weekers staat al te trappelen om de van Cyprus verjaagde Russen op te vangen. En waar ik vandaan kom spreken ministers en staatssecretarissen gewoon namens het kabinet. Ook als het tegenstrijdig is. Zie BNR: http://is.gd/6KwrSs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: