Herdenking Godfried Bomans

onthulling
Op zaterdag 2 maart om ca. 16:00 uur onthulde burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag aan de gevel van Bierkade 2A te Den Haag een gedenkplaat ter herinnering aan de 100ste geboortedag van de schrijver Godfried Bomans. Op 2 maart 1913 werd aan de Bierkade Godfried Bomans geboren. Kort na zijn geboorte is de familie Bomans naar Haarlem vertrokken. Om 15 uur was er in de centrale bibliotheek een bijeenkomst van het Godfried Bomans Genootschap, waar door diverse personen gesproken werd. Na afloop ging het gezelschap naar de Bierkade om de onthulling bij te wonen. Vorig jaar waren Maurits Burgers en ik al aan het brainstormen over een gedenksteen voor Bomans. Maurits had het geboortehuis van Bomans via het internet gevonden en ik heb toen met behulp van photoshop een gedenkplaat gemaakt, die ik vervolgens weer via shoppen op de muur had geplaatst. Dit verhaal met foto werd op Hofstijl geplaatst en een van de reacties kwam van het Bomans Genootschap. Zij waren ook bezig met een gedenkplaat. En zo is het gekomen dat wij gezamenlijk aanwezig waren op de Bierkade. Er waren ± 200 belangstellenden waaronder de laatst nog in leven zijnde schoonzus van Godfried, familie en leden van het Godfried Bomans Genootschap.
bord
zus
publiek

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

6 gedachten over “Herdenking Godfried Bomans”

  1. Dat is een misverstand. Het gaat hier om een schoonzuster, de weduwe van Godfried’s broer Jan.
   Bij de lezingen in de bibliotheek waren naar schatting 200 mensen aanwezig,
   waarvan een kleine 100 (van de 250) leden van het Godfried Bomans Genootschap. De overigen waren geïnteresseerde Hagenaars.
   Geweldig die belangstelling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: