Bedelen mag

 bedelen
Een tijdje geleden wilde burgemeester van Aartsen een verbod op bedelen invoeren. Een meerderheid in de raad was voor. Het zou een verbod voor die delen van Den Haag zijn waar de overlast het grootst zou zijn. Vanmorgen liep ik toevallig achter een politieagent en iemand van de gemeente die elke bedelaar en muzikant aansprak. Het blijkt helemaal geen verbod te zijn, de bedelaar mag gewoon blijven zitten. Hij mag zich niet ophouden in de ingang van winkels en warenhuizen, maar verder mag hij of zij gewoon doorgaan met bedelen. Ondernemers in de binnenstad klaagden al langer over de groep van ongeveer 40-50 bedelaars die zich het liefst bij ingangen van winkels ophouden en zo het winkelend publiek hinderen. Het aantal alcohol- of drugsverslaafden valt in het niet in vergelijking met de groep Bulgaren, Roemenen en Polen die soms georganiseerd optreden als bedelaars. Maar vanmorgen zag ik dus dat ze gedoogd worden, zolang de winkelier er maar geen last van heeft.
IMG_4931

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

2 gedachten over “Bedelen mag”

  1. Als mensen niet meer uit hun huis worden uitgezet en de schulden niet meer worden verhoog met dat extra kosten en met het deurwaarder kosten gedoe en niet meer werd ontslagen door leeftijd,en zonder moeilijk te doen om mensen een baan te kunnen geven en beter werd geholpen met een droom baan of met hun eigen talenten,dan zullen mensen sneller aan een baan kunnen komen,en ook sneller uit hun schulden kunnen komen,zonder dieper in de schulden te komen staan,zonder op straat in de kou hoefde leven,om bedelaar te worden dat mensen zo als de politie en de gemeente last van moest krijgen om bekeuring te geven aan iemand die zijn leven is verwoest door wet zo als het verhogingen van schulden en deurwaarders die mensen uit hun huis zet of het ontruiming die word gepleegd op mensen hun spullen die arm zelf kon zijn,door werkloos of het uitkering die niet genoeg is voor de schulden en om eten en kleren te kunnen kopen voor de hele gezin.

    Als deze wetten niet meer bestaan en dat de regering mensen beter zal helpen,dan zal iedereen een beteren leven kunnen lijden zonder in de kou te leven om een bedelaar te worden om te kunnen eten en te kunnen overleven.

    De Heer J.G

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: