2012-den-haag-breekt-af-voor-blog-img_77621.jpg

Een stad is aan verandering onderhevig, dus ook Den Haag, verandert in rap tempo.
Gisteren liep ik door de Grote Marktstraat en zag dat er weer een gebouw wordt afgebroken, niet het mooiste (winkel)gebouw in de straat. Terwijl ik deze foto nam, drong het tot mij door dat waar ik stond vroeger het gebouw van de Haagsche Courant stond.
Ook het gebouw van V & D zal plaats maken voor “de nieuwe Haagse passage” en moet aansluiten op “De Passage”. Architect Tschumi heeft een open en transparant gebouw ontworpen. Deze passage krijgt een glazen kap van 15 meter hoog.
In deze Nieuwe Haagse Passage komen winkels, horeca en een Suite Hotel van Novotel met 118 kamers. Het gebouw heeft 3 verdiepingen voor horeca en winkels en 5 verdiepingen voor het hotel. De eerste huurders van de winkels zijn: Parfumerie Douglas, Miss Etam en Intertoys. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat, maar de Grote Marktstraat zal voorlopig nog wel rommelig blijven en als voetganger moet je oppassen voor de fietsers!

Auteur: Jacq Duimel

Zie ook mijn profiel op LinkedIn http://www..linkedin.com/in/jacquelineduimel

6 gedachten over “2012-den-haag-breekt-af-voor-blog-img_77621.jpg”

  1. en de nieuwbouw waarvoor de Haagse Courant plaats moest maken gaat ook helemaal op de schop. Wordt gestript en krijgt een nieuwe uiterlijk. Op de begane grond wordt de opbouw gestut door ontelbare metalen ooievaars. De droom van Frans komt uit.

  2. Oh jee, Tschumi, ik wist niet dat die nog bestond. Ik herinner me dat ik in de winter eens in Parc de la Villette was, onderwerp van vele architectuurpublicaties. Het viel me vies tegen qua beleving. Zijn ‘filmische route’, een bizar kronkelend voetpadje over vlak terrein vond ik eerder hilarisch dan dat ik er het architectonisch hoogstandje uit de boeken in terug herkende.

    Nou moet ik er voor de volledigheid bij zeggen dat ik uren daarvoor door Alphands Parc des Buttes Chaumont had gelopen. Daarbij valt een ander park al snel in het niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: