Stairway to Heaven geopend …

Door de Haagsche Bluf gelopen passeer ik een happening die zondag plaats had in de Standup Gallery op nummer 14. Je weet wel, waar ook de tentoonstellingen Hart op straat van Karin Ramaker en Self – Image van Sytske Roskam downstairs verblijven. Daar zweeft upstairsboven de zojuist geopende tentoonstelling Stairway to Heaven een heuse zeppelin. Deze legt een artistieke relatie naar de witte reuzensigaar de Graf Von Hindenburg uit de Tweede Wereldoorlog.

Niet zomaar zwevend maar radiografisch bestuurd door bedenker Jan van den Berg. Installaties is het artistieke begrip voor deze expositie van Annemiek van Brakel die met Charlotte van Keulen en Jessica van der Waal uit vieren bestaat. De video-film verbeeldt de reis naar het hiernamaals die wij allemaal eens zullen maken via aardse hindernissen ter land ter zee en in de lucht, zo legt Susan van Soest van Standup Gallery uit. De zeppelin, NS, blauwe gipsen figuren op straat in bushaltes, vliegveld en in de branding met de spierwitte touwladder komen in het script voorbij.

20121031-023623.jpg

De muziek van Led Zeppelin Stairway To Heaven met de beroemde gitaarsolo, ondersteunt het geheel om de bezoeker in hogere (Heaven) sferen te brengen. Vliegtickets uitgereikt aan de bezoekers/passagiers bieden een zekere overtocht naar eindstation Heaven al geven de regelmatige explosies in de film, veroorzaakt door onzichtbare raketwerpers niet direct een veilig gevoel. filmpjes

Maar weer is een expositie zonder subsidie tot stand gekomen in deze op nieuwe gronden gebaseerd initiatief.

Meedoen met Standupgallery? Neem contact op met standupgallery@gmail.com

Auteur: Interniek

abnormaal digitaal, gadget man, chroniqueur, futurist, vindt toekomst leuker, Since 1994 online maar sinds kort ook liever niet ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: