HOE ROOD KAN ROOD ZIJN?

Voor alles moet een eerste keer zijn, nog nooit eerder werd ik uit het veld gestuurd. Het was niet voor een smerige overtreding maar voor het uitschelden van de scheidsrechter. Mensen beledigen doe ik normaal alleen maar vanaf een podium. Wat ik gezegd heb, ben ik niet trots op. Maar wanneer ik thuis de straat oploop, is het bijna een compliment wanneer ik het tegen een voorbijganger zou zeggen. Nogmaals dat is geen excuus en ook niet dat voetballen beschaving light is. Maar toen mijn tegenstander in een duel hands maakte en hun scheidsrechter vaststelde dat ik dat deed. Vroeg ik hem of hij blind was? Hiermee wil ik absoluut blinde mensen niet beledigen, maar voor een scheidsrechter is dat natuurlijk hoe je er ook naar kijkt een handicap. Als je in de laagste klasse speelt, dan lijkt het soms wel of blinden als gevolg van positieve discriminatie hier een kans krijgen om te fluiten. Wanneer men dan toch mensen met een bepaalde handicap zou willen bevoordelen, dan is het beter te kiezen voor doven. In dat geval had mijn ´blinde idioot´ hem niet gedeerd. Ik liep het veld af en maakte na het laatste fluitsignaal mijn excuus bij de slechtziende fluitist. Ik zei sorry en dat ik me misschien wat genuanceerder had moeten uitlaten, maar dat hij wel ongelijk had. We gaven elkaar een hand en het was afgedaan.

Wat ik me wel afvraag, welke kaart geef je aan die spelers van Haaglandia, die een tegenstander meerdere malen tegen het hoofd schopten. Zo hard tegen zijn hoofd schopten dat hij met zwaar letsel moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Mijn mening is een betonnen kaart, met een stevige ketting aan het been van de onverlaten en dan dumpen in de vliet en de eeuwige verbanning van alle voetbalvelden. Mocht reïncarnatie bestaan, dan geldt de schorsing voor vijf levens, waarvan 2 voorwaardelijk. Het is een voor een blinde scheidsrechter ook veel eenvoudiger. Een betonnen kaart vind je ook wel op de tast.

PS In een juniorenwedstrijd in Paraguay gaf de scheidsrechter de complete selecties van beide teams rood. Daarmee wist hij net niet het wereldrecord van 36 rode kaarten in één wedstrijd te breken.

Eén gedachte over “HOE ROOD KAN ROOD ZIJN?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: