Piratenpartij kaapt grote denkers

De Piratenpartij heeft op maandagochtend 13 maart tientallen beelden in heel Nederland verkleed als Piraat. Alle verkleedde standbeelden waren in het verleden belangrijke denkers en strijders op het gebied van maatschappij, burger, recht, machtsbalans en vrijheid. Op alle beelden is een manifest aangebracht. Hierin staat de betekenis van de uitgebeelde figuur en hoe een brug kan worden gemaakt naar het gedachtegoed van de Piratenpartij.
spinoza was een piraat
Piraat Baruch Spinoza met zijn ooglap nabij zijn woning op de Haagse Paviljoensgracht
spinoza was een piraat
De Piratenpartij wil met deze actie onderstrepen dat het kritisch kijken naar vrijheid en individuele rechten van burgers unieke denkers heeft opgeleverd en bepalend is geweest voor de huidige maatschappij. Het blijven nadenken over hoe grondrechten worden ingevuld en toegepast is de belangrijkste drijfveer voor de Piratenpartij.
Citaat: Ancilla van de Leest, lijsttrekker:

“In de geschiedenis zijn er altijd mensen geweest die belangrijke nieuwe inzichten bedachten en verspreidden. Zij lieten zich niet weerhouden door de vraag of de machthebbers van dat moment deze ideeën wel omarmden. Pas als we terugkijken op het verleden kunnen we nu de grote denkers en strijders aanwijzen en uitroepen als helden van de historie.”

Ook de denkers voor het gebouw van de Hoge Raad waren ’s nachts voorzien van een ooglap en bandana
De foto’s van de actie zijn te bekijken op: https://tk2017.piratenpartij.nl/piratenpartij-kaapt-grote-denkers/

4 gedachten over “Piratenpartij kaapt grote denkers”

  1. Ik weet niet of ik dit een terechte post vind…..als ingezonden mededeling op Haagspraak geplaatst….

    Een feitelijke mededeling over iets dat in Den Haag staat te gebeuren of is gebeurd…a la…kan als ingezonden mededeling….

    maar ik ben van mening dat een opinie achtig stuk ten bate of faveure van een politieke partij op Haagspraak onder vermelding van de echte auteur moet … en niet als ingezonden mededeling….

    En de auteur van dit stuk weet, dat ik absoluut niet de rotste ben, want ik heb een handtekening gezet voor de Piratenpartij in dit kiesdistrict om ze aan de benodigde handtekeningen te helpen…..maar ik vind dit niet kunnen.

  2. Ik geloof niet dat dit de eerste keer is, we hebben regelmatig een stuk van de Stadspartij of andere willekeurige club als ingezonden mededeling geplaatst. Dat is nooit een issue geweest. De bijgeleverde foto’s zijn van mijn hand, daarmee is het al meer een item dan de gemiddelde ‘ingezonden mededeling’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: