2015 Vreugdevuren- F*ck Scheveningen

Opbouw Duindorp Fik door Pieter MusterdOpbouw brandstapel door Pieter Musterd

Opbouw Brandstapel Duindorp door Pieter MusterdOpbouw Brandstapel Duindorp door Pieter Musterd

F*ck ScheveningenF*ck Scheveningen

De Fik erin - DuindorpDe Fik erin – Duindorp door Pieter Musterd

Evenals de vorige jaren streden Scheveningen en Duindorp om de eer wie de grootste brandstapel kon bouwen. Duindorp heeft (weer) gewonnen. Hun vuurstapel was uiteindelijk de hoogste – ongeveer een meter hoger dan de Scheveningse.

Mede auteur Pieter Musterd heeft er prachtige foto’s van gemaakt. Ik heb vier zeer fraaie hier gepubliceerd, omdat hij zelf waarschijnlijk te druk is om zijn mooie jaarlijkse fotoboek 2015 te produceren.

Het gaat er zeer professioneel aan toe in Duindorp: Bedrijven sponsoren de bouwers met uniforme warme kleding, met eten en met drinken en met busjes, liften en kranen. De bouwers bouwen 24/24.

De pallets die door het jaar heen worden verzameld, worden in Brabant opgeslagen, omdat dat goedkoper is dan in Den Haag of omstreken, maar vooral om te voorkomen dat Scheveningers ze rausen (jatten).
De leukste foto’s vind ik die waar Pieter de onderkant van een van de verhuisliften laat zien, waar Duindorp Scheveningen de maat neemt.

Alles wordt op een groot vierkant van stalen rijplaten gelegd, zodat de volgende dag het as met bulldozers en vrachtwagens snel kan worden weggewerkt voordat de as zich over het strand verspreidt.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

4 gedachten over “2015 Vreugdevuren- F*ck Scheveningen”

  1. Mag ik je heel hartelijk bedanken voor dit artikel Ik ben momenteel inderdaad heel erg druk met mijn nieuwe jaarboek. Op mijn flickr-pagina zijn meer foto’s te zien van dit evenement.

    Het Hek
    1. Graag gedaan Pieter. Ik zal de links ook in het artikel zetten. Ik wil in 2016 proberen iedere dag een stukje op Haagspraak te krijgen. Ik begon er gisteren aan en heb hem dus ook maar op gisteren gedateerd. Pracht foto’s overigens.

      1. elke dag een stukje voor Haagspraak lijkt een onmogelijke opgave. Maar ja, je doet het jezelf helemaal vrijwillig aan. Ik wens je heel veel sterkte en doorzettingsvermogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: