Le Tour de Tommy: Rodez – Mende

Parijs is nog ver. Zeker als je Tommy heet: met zijn korte pootjes kan onze columnist niet bij de trappers. Sturen kan hij ook niet. Blaffen wel.

Na van Avermaets winst gisteren verwacht ik niet nog een sprinter of klassiekerkoning vandaag. De etappe naar Mende begint in heuvelachtig terrein, gaat daarna kilometerslang vlak door en heeft op het einde weer een heuvelachtig gedeelte. De laatste klim voor de finish is stijl en toch nog wel een kilometer of drie lang.
Zelf hoop ik deze dag op hondenweer. Frankrijk is warm genoeg wat mij betreft en een buitje zal mijn vacht en humeur goed doen, zeker met die huichelende redactieleden van dit blog: niemand belt als ik in het asiel vastzit, maar gisteren was het weer een en al gefingeerde bezorgdheid na mijn aanvaring met de toerfietsers.

Waar regen ook goed voor zal zijn is renners als Contador en Valverde. Zij durven wel wat in een afdaling en kunnen wellicht een plaagstoot uitdelen aan Froome. Verwacht ook dat Froome en de andere favorieten in de finale aan de bak moeten. Rodriguez, die zich gisteren nog liet uitzakken, zou het ook wel weer eens kunnen proberen. Hij weet wat winnen is, zeker in deze Tour.

Woef.

Auteur: Tommy van Beek

Columnist with a bite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: