Igor Mitoraj overleden

Light of the Moon I56A9339

Igor Mitoraj was een zoon van een Poolse moeder en een Franse vader die elkaar tijdens de oorlog in Duitsland hadden ontmoet terwijl de een daar werkte voor de Arbeitseinsatz en de ander krijgsgevangen was. Na de oorlog ging hij met zijn moeder naar Polen en later woonde hij onder andere in Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika. Het is een beetje wrang hoe dit stukje tot stand kwam, omdat ik enige tijd geleden deze foto van het Masker dat voor het museum Beelden aan Zee in Scheveningen staat maakte. Onlangs kwam ik er achter, dat dit masker eerder voor diverse musea in Londen heeft gestaan en in de opslag van een museum was gestald voordat het naar Nederland verhuisde. Ik wilde daar een post aan weiden vandaag. Bij het nakijken van Wiki bleek die in het Engels en in het Nederlands al te melden dat Igor vandaag is overleden…..

Door Happy Hotelier

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: