De Tuin – deel 1: Zand- en Veengrond

De tuin is een venster op de wereld. Vanuit de beperkte omgeving van een enkele volkstuin kan een beschrijving gegeven worden van de wijdere omgeving, zijn geologische ondergrond en natuurlijke ontwikkeling, zijn cultuurhistorie en actuele ontwikkelingen. Als zodanig is de tuin uitstekend geschikt als een kapstok waar talloze bespiegelingen, zowel op de wereld van de tuin en het tuinieren, alsook op de rest van de wereld aan opgehangen kunnen worden.

In aflevering 1 van een nieuwe documentaireserie op Youtube, genaamd “De Tuin”, kijken wij naar de bodemopbouw in de regio Leidschendam, Zuid-Holland, en een aantal zaken waarvoor deze van belang is geweest.

Auteur: Teun

Uitgever en redacteur Occupy Den Haag Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: