Bloemetjes voor Friso

Op maandag 12 augustus 2013 is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg op paleis Huis ten Bosch in Den Haag overleden op 44 jarige leeftijd. Een gevolg van een ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

Kort na het het overlijden stroomde de pers naar Huis ten Bosch, om verslag te doen van de gebeurtenissen, gevolgd door bezoekers, die graag een bloemetje wilden aanbieden bij de poort aan de achterkant van het paleis aan de Bezuidenhoutseweg. Aan de voorkant konden helaas geen bloemen worden neergelegd of aan de marechaussee worden meegegeven. Zo ondervond ook Casper, die samen met zijn twee zusjes en onder toezicht van zijn vader een prachtige bloem wilde geven.

Er waren meer restricties. Zo melde Paul Sanders van de NOS in een kort radioverslag, dat men een legitimatiebewijs nodig had om bloemen aan te bieden. Er schijnt zelfs iemand te zijn weggestuurd.

Vol ongeloof over dit bloemenaannamebeleid, gingen Haagspraakverslaggevers Oenkenstein en IJsman de volgende dag navraag doen bij de poortwachters van het paleis.

Oenkenstein: “Goedendag, ik wil u graag een vraag stellen. Er is wat consternatie in de media ontstaan over het verplicht stellen van een legtimatiebewijs bij het afgeven van de bloemen. Ik was hier gisterenavond en heb er helemaal niets van gemerkt, wat is daar nu waar van? Is dat verplicht gesteld?”
Poortwachter: “Dat is verplicht ja, je krijgt, als je iets afgeeft hier, een bedankje teruggestuurd en daarom willen wij juist de gegevens hebben van de persoon.”
Oenkenstein: “Dus aan de adresgegevens en de naam op de lijst hebben jullie niet genoeg, jullie willen echt de legitimatie zien?”
Poortwachter: “Ja, want ik kan bijvoorbeeld alles zeggen en kan aan uw legitimatie zien hoe u heet.”
Oenkenstein: “Maar neemt u wel de bloemen aan, als mensen geen legitimatie bij zich hebben?”
Poortwachter: “Dat hangt van de persoon af. Dat is een inschatting van ons.”

Een impressie:

Casper en zijn zusjes hebben echter geluk gehad. Hun bloemen werden hartelijk in ontvangst genomen.

Bron: NOS Nieuws

Auteur: oenkenstein

Hagenaar en gepassioneerd fotograaf. Opleiding voltooid aan de MTS School voor fotografie en fotonica in 1990. Oud helpdeskmedewerker bij een kabelexploitant, geluidstechnicus en software ontwikkelaar. Thans vrijwilliger bij de stichting Kompassie.

3 gedachten over “Bloemetjes voor Friso”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: