Wandelen met Maup

Wachtend bij de wekelijkse ‘Opuh Koffie’ op Maurits Burgers, krijg ik een bericht op mijn mobiel. “Ik ben wat later, moet lopen, want ik heb een lekke band”. Eenmaal gearriveerd vertelt hij vol trots over zijn nieuwe initiatief: Het aanbieden van wandeltochten via Facebook.

Wij gingen op pad en liepen een monumentale bomenroute door de Haagse stad.

Tijdens de tocht waande ik mij op vakantie in het buitenland en kwam op plekken, waar ik als geboren en getogen Hagenaar nog nooit geweest was en dat in prima gezelschap van een alwetend heer.

Auteur: oenkenstein

Hagenaar en gepassioneerd fotograaf. Opleiding voltooid aan de MTS School voor fotografie en fotonica in 1990. Oud helpdeskmedewerker bij een kabelexploitant, geluidstechnicus en software ontwikkelaar. Thans vrijwilliger bij de stichting Kompassie.

11 gedachten over “Wandelen met Maup”

   1. Ik lees die wiki nu ook. Ik wist niet dat de ceder een lid is van de familie der cipressen, die tegenwoordig schijnbaar met een i worden gespeld. Weer wat geleerd.

 1. Je hebt gelijk Eduard, Ik zeg het fout, maar bedoel het goed. Aan de Fluwelen Burgwal staat een ceder, zoals op de vlag van Libanon. Ik spreek weliswaar over cypres maar bedoel dus ceder.
  Waarschijnlijk verwar ik de namen omdat ik eerder die dag een verhaaltje over de moerascypres aan de Hoge Wal, en over die in de Prinsessetuin vertelde. Dank voor je correctie.

 2. Mwah, heren!! Wat een vermakelijke, vrolijke, verrassende tocht. Smullen van Maurits zijn info en Ed, wat een gave compilatie van beelden en audio!

   1. Ik deel de complimenten van Sytske. Het is een erg aandachtige en origineel gemaakte montage. Het lied van The Cramps – The way I walk, zal ik nog vaak gebruiken. Het levert een pay-off op: Walk- Talk -Smile.
    Super bedankt voor dit alles. Bij deze video geniet ik heerlijk na van onze wandeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: