Het laatste watje – Harry Zevenbergen

Daten voor beginners. Do´s en don´ts bij het internetdaten. Internetdaten voor dummies. Tik internetdaten en tips in en er verschijnen vele sites. Ik heb ze allemaal gelezen, maar veel bruikbaars leverde het niet op. Het zijn vooral de bekende dingen, die ik allemaal wel weet, maar die ik maar niet in mijn systeem krijg. ´Hou de deur voor haar open.´ ´Hoezo? Leven we nog in de middeleeuwen. Moeten wij ondanks de vele feministische golven nog steeds de deur open houden? Vrouwen zijn fysiek prima in staat om een deur te openen. Wie het eerst bij de deur is houdt hem open voor degene die volgt. Dat soort dingen en over wat je allemaal wel niet moet doen bij een eerste, een tweede of een derde date.´

OPENDEUR

Ik had de regels gelezen zowel voor de mannen als voor de vrouwen, vond het ook wel handig om te weten wat zij moest doen. Achteraf bleek het toch niet
zo´n slimme keuze omdat ik alles een beetje door elkaar haalde. De tweede date las ik, is minstens zo belangrijk als de eerste. De eerste is voor het maken van een indruk, de tweede voor de connectie. Ik had het zo goed doorgelezen en ik was op de plek waar we hadden afgesproken ruim voor zij er was. Eigenlijk als ik het helemaal goed had willen doen, had ik ergens anders af moeten spreken. Op een plek die we beiden kenden. Dat bleek een goede raad, zij verdwaalde en dat had ik kunnen voorkomen. Haagse Hout en het Korte Voorhout ze was niet de eerste die zich vergiste. Verder was ik alles vergeten, behalve dan dat het ook tijd was voor het eerste voorzichtige flirten. Wat ik wel moest doen was af en toe haar hand of haar arm aan raken en haar aankijken. De tafel was echter te breed om het natuurlijk te laten verlopen. Ik kon niet bij haar arm, ik probeerde het wel en stootte allerlei schaaltjes met eten van tafel. Zonder haar hand te vinden overigens. Verder hielp het ook niet dat de spinazie zich hevig worstelend verzette tegen mijn malende kaken.

Een goede vriendin had gezegd: ´Jongen vergeet al die regels. Gedraag je voor één keer eens niet als het watje dat je bent. Vroeger hielden wij geëmancipeerde vrouwen van watjes, maar die tijd is voorbij. Wees een echte kerel.´ Had ik haar dan over de tafel moeten trekken, om haar vervolgens vol op de mond te zoenen. Ik weet welk antwoord ik van die vriendin gekregen zou hebben: ´Ja wij willen over de tafel gesleept worden. Wat er ook in de dateregels staat.´ ´Zoenen pas bij de vierde date,´ zei ik en dat echte kerels er een potje van maken. Ik jammerde nog wat na, iets over dat vrouwen liever een stalker daten, een seriemoordenaar trouwen of met een hersendode kickboxer dan met mij. Ze was zo leuk, we hadden zoveel gemeen. Teveel misschien. Misschien moest ik meer uit de box denken en het eens niet proberen op politiekcorrectdating.nl maar bij lonelyinthearmsofgoddates.nl of loveforkakkers.nl. Nu ik er over nadenk geef mij maar een SGP-vrouw. Zij doet zonder morren het huishouden en ik doe niks.

2 gedachten over “Het laatste watje – Harry Zevenbergen”

 1. Het is voor n aantal vrouwen, mijn ervaring, wel leuk als je wat onbeholpen overkomt want zij kunnen dan wat makkelijker hun kracht laten zien; hun ruimte ofwel meer de actieve vrouw. Artikel heeft veel humor.
  Alleen al dit verhaal geeft jou een aantal plussen. Er zijn wel vind ik fatsoensregels.
  Bijvoorbeeld niet met n grote boeren zakdoek je neus snuiten en dan kijken wat het product is. Lijkt mij?
  Succes volgende keer. Experimenteren mag ook. Mijn zus heeft 60 adres achter de rug.
  Ja dan wordt je te geroutineerd.
  Groet v George.
  P.s humor man is het antwoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: