Bomenkap Vijverberg

boom
Een zestal kastanjes op de Vijverberg zijn gekapt, een dag ervoor zag ik de nog de aangebrachte tekens des dood, de volgende dag was het over en sluiten. Kastanjeziekte is een probleem waar men sinds 2002 in Nederland mee geconfronteerd wordt. Het zijn voornamelijk paardenkastanjes die worden aangetast. De gezichtsbepalende bomenrij ziet er gehavend uit. Het ritme van licht en schaduw is verstoord door de opengevallen plaatsen.
Ik hoop dat de gemeente snel vervangende bomen zal aanbrengen om het weer een een lommerrijke laan te laten worden waar het aangenaam verpozen is.
boom1

boom2

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

4 gedachten over “Bomenkap Vijverberg”

  1. Het zat er natuurlijk al lang aan te komen. Wordt nu het plan voor die zittribune over de volle lengte van de Hofvijver uitgevoerd? Daar moet ergens nog een gefotoshopt voorbeeld van zijn. Denk in Hofstijl.

  2. Er zal wel een goede reden voor zijn en ik weet niet wat voor deal de firma AH Vrij Groenvoorziening met de gemeente heeft, maar het kappen van bomen in Den Haag neemt in rap tempo toe. Park Sorghvliet ligt thans vol met gekapte bomen, het duingebied rond het Zuiderstrand is gekortwiekt. Twee platanen aan de Conradkade zouden in de nacht tussen 01:00 en 04:00 uur worden gezaagd. Nadat er een plataan was geveld, ontstond er tumult in de buurt over het lawaai wat er mee gepaard ging, dus zagen de bomenzagers maar af van het kappen van de tweede boom. Deze staat er gelukkig nog steeds. Op de Laan van Meedervoort dienen verder nog zo een 160 bomen te wijken voor onzinnige parkeerplaatsen. Kappen met het kappen!

  3. Volgens wethouder Benjamin Revis is het de schuld van de halsbandparkieten die er overnachten….In TROUW las ik het volgende:
    “Volgens Revis pikken de vogels bijvoorbeeld de knoppen uit de bomen. Het aanmaken van nieuwe knoppen kost de kastanjes veel energie, en die worden vervolgens vaak ook aangevreten. ‘De conditie van de boom gaat daardoor snel achteruit. De boom wordt ook vatbaarder voor ziekten’, aldus de wethouder”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: