ASMR – haagspraak vs DWDD

Ik kijk niet vaak TV. Soms naar DWDD. Niet dat ik er altijd vrolijk van wordt. Vanavond weer zo’n wezenloos item over internet groupies die filmpjes op hun website zetten die niks zeggen, alleen wat geluid bieden, maar zo fijn zijn om te zien of naar te luisteren. Aldus althans de dames ( Ilse Blansert van The Water Whispers en Jolien Morren van Relaxingsounds92) die mochten aanschuiven. Voelt u het ook al prikkelen in uw haartoppen en over uw ruggengraat naar beneden tintelen als u haagspraak met haagsche hopjes ziet rommelen? Een hit? Waar gaan we naartoe? Onze Nationale digibeet Mathijs van Nieuwkerk noemt dit item ook nog es Autonomous Sensory Meridian Response (ASMR) of in plat Nederlands breinorgasme. Nou ja Zeg! Dan mis ik Jan Mulder als bijzit om het item met een snedige opmerking de juiste plaats te geven.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

7 gedachten over “ASMR – haagspraak vs DWDD”

 1. Ik heb het ook gezien. Ik werd er niet warm of koud van. Maar het schijnt dat zo’n saai knisperfilmpje toch minimaal een kwartier moet duren wil het effect hebben…

 2. Het is een community van tienduizenden mensen en verre van groupies. Tenzij je jezelf ook een groupie vind als je bevoorbeeld voetbal volgt of bij een bepaalde club hoort. Je ervaart ASMR of niet. Het was in ieder geval behoorlijk fout afgeschilderd plus mensen hoeven elkaar niet te veroordelen om het feit dat andere mensen iets voelen wat zij zelf niet ondervinden. Heel erg kinderachtig en totaal niet open minded. Het is erg makkelijk als je iets niet begrijpt en je zelf niks beter hebt om over te praten, andere mensen weg te lachen en belachelijk te maken.

  1. Dag Ilse.
   De term groupie (in mijn ogen een dweperige fan, doorgaans van een popgroep, in jullie geval van geluid – zie ook de uitleg op Wikipedia) drong zich bij mij op door de wijze waarop jullie jezelf hebben gepresenteerd dan wel hebben laten presenteren door DWDD en het gebruik van het woord brainorgasme. Ik begrijp nu uit je commentaar dat je niet heel blij bent met de wijze waarop DWDD jullie heeft neergezet. Dat zou ik ook niet zijn. Zoals zo vaak bij bekende praatprogramma’s op TV, kon DWDD het niet nalaten over jullie rug te scoren. Een wijze les voor jullie om voortaan niet onvoorbereid aan zo’n programma deel te nemen. Je had volgens mij zelf in ieder geval moeten protesteren tegen het gebruik van die term brainorgasme.

   Voordat ik dit stukje schreef heb ik ook jullie websites bekeken. Ook daar komen jullie op mij over als dweperige fans van geluiden zoals fluisteren, nagels trommelen, knisperen.

   Ik verbaasde mij over jullie en over DWDD. Vandaar dit stukje.

   Schapen was misschien een betere term geweest dan groupie, want als schapen hebben jullie je door DWDD laten slachten……

 3. Gadverdamme Hotelier, Wat ben jij een misselijke vent.
  Ik wordt hier vreselijk kwaad door, van dit ongenuanceerde gelul. Als jij iets niet ervaart moet je je grote mond houden. En brainorgasme is echt niet zo’n gekke benaming. Zeker als je weet wat het is en zelf ervaart, zoals ik, een volwassen man van 57 jaar met een gezond stelletje hersens.
  Ik stel voor dat je mij opbelt en hierover een gesprek met mij begint. Daarna kun je hopelijk wat realistischer zaken op papier zetten.
  Ik hoor je.
  Kees van der Duin…

  1. Dag Kees,
   Maak je niet zo dik. Dun is de mode.
   De naam Haagspraak is voor dit blog gekozen om meningen uit te wisselen.
   Jij mag jouw mening hebben en hier ventileren en ik mag de mijne hebben.
   Nee ik ga je zeker niet bellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: