Reliëf van Bram Roth terug op de Varkenmarkt


Vandaag fietste ik vanuit het centrum naar huis ,ik besloot over de Prinsegracht te gaan. Toen ik bij de Varkenmarkt aankwam viel mijn blik op een kunstwerk dat de laatste jaren in het Zuiderpark stond,het is het Tweezijdig reliëf van Bram Roth dat eind 1980 al eens op de Varkenmarkt heeft gestaan. Waarom het ooit naar het Zuiderpark is verplaatst is mij een raadsel. Vroeger was de Prinsegracht een druk bevaren aan en afvoer route van producten uit o.a het Westland waaronder groente, fruit, bloemen. De diverse straatnamen herinneren nog aan deze periode. Bekend zijn de LangeBeestenmarkt, Varkenmarkt, Grote Marktstraat, dagelijkse groenmarkt en de Riviervismarkt. Het reliëf vertoont aan de Prinsegrachtzijde een tafreel van de Varkenmarkt en aan de andere kant een tafreel van de bloemenmarkt.
Het pleintje achter het beeld is opnieuw ingericht met heggen,planten ,bankje en in het midden een grasveld met een klein podium waar muziek of gedichten ten gehore gebracht kunnen worden.

Dank aan de gemeente voor de herinrichting van dit deel van de Varkenmarkt en het terugplaatsen van het tweezijdig reliëf’van Bram Roth.

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

2 gedachten over “Reliëf van Bram Roth terug op de Varkenmarkt”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.