DWSD (2) – Referendum

De Wereld Slaat Door (2) Het Referendum

Er komt nog wel een raadgevend referendum over de Sleepwet, maar er wordt al een voorschot op genomen dat de uitkomst van dat referendum door de politiek naast zich neer zal worden gelegd, net zoals de politiek de uitslag van het referendum over het EEG associatieverdrag van Oekraïne naast zich heeft neergelegd, net zoals de politiek de stemming over wijziging van het EEG verdrag een paar jaar terug naast zich heeft neergelegd. Normaliter ben ik geen fan van Geen Stijl, maar hier doet het mij deugd dat Geen Stijl diverse van die ruggengraatloze D66 ers fileert over dit onderwerp

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

4 gedachten over “DWSD (2) – Referendum”

  1. Hoe zat het ook alweer met een parlementaire democratie? Gaat het daarbij niet om volksvertegenwoordiging? En hebben we dan ook nog een referendum (waarbij ‘het volk spreekt’ nodig) ? Lijkt me dubbelop. Óf je doet aan referenda, óf je doet aan volksvertegenwoordiging. En -én is m.i. teveel van het goede/kwade.

    1. JW…het is , in tegendeel tot wat jij suggereert, democratisch juist heel elegant wanneer onze gekozenen aan ons vragen”Wat vind je daarvan?”, juist omdat ze niet alwetend zijn en zware onderwerpen op een wat bredere leest gestoeld zien dan een of twee zeteltjus meerderheid in een of andere kamer van het parlement…. De Zwitsers weten het wel en weten het heel goed, waarom kan het daar wel en hier niet ? Omdat ze buiten de EEG zijn gebleven?
      Trouwens JW……volgens mij ben je naar rechts aan het schuiven….of al geschoven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: