Irakezen gaan tuinieren bij Sacramentskerk

De groep Irakese vluchtelingen van Recht op Bestaan, die sinds januari in de gekraakte Haagse Sacramentskerk zit, heeft besloten een project op te zetten dat de buurt deze lente wat op moet fleuren: zij gaan de verwaarloosde tuin van de kerk weer mooi maken.

tuinieren sacramentskerk

Hierbij bieden zij hun buren uit de Vogelwijk ook de mogelijkheid om mee te tuinieren. Met een bord in de tuin worden mensen aangemoedigd om samen met de asielzoekers de tuin op te gaan knappen. Ook is het mogelijk om een plant te doneren. Zo krijgt de Sacramentskerk, eigendom van het Bisdom Rotterdam en op de nominatie om gesloopt te worden, toch nog een vrolijke aanblik in wat wel eens haar laatste jaren zouden kunnen zijn.

Edwin IJsman

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

2 gedachten over “Irakezen gaan tuinieren bij Sacramentskerk”

  1. Onnodig negatieve reactie. Het is maar net wie je spreekt in de Vogelwijk. Kies een standpunt en je kan het framen. Er komen net zo goed veel mensen over de vloer die sympathiek staan tegenover de actie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: