Matchfixen in Den Haag – Harry Zevenbergen

Beste mensen hierbij wil ik een verklaring afleggen. Daar wil ik het dan vervolgens bij laten. Het is wat ik te zeggen heb. De verklaring is een bekentenis, een verhaal over de verrotte Haagse sportwereld en een uitleg over hoe het zover heeft kunnen komen. Ik schaam me ervoor, gedreven door hebzucht en door het kiezen van de foute vrienden ben ik in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de spil van een gok- en dopingkartel in Den Haag. Ik heb besloten dat ik niet alle namen van de andere spinnen en vliegen in dit web wil noemen. Sommigen doen er niet toe, hun bijdrage was te minimaal, het noemen van andere namen zou het leven van mij en de mensen die ik liefheb in gevaar brengen. Zonder dat ik hierbij toe wil geven dat ik ergens een vrouw met kinderen heb. Hoe graag ik ook vrijuit zou willen praten, het voelt alsof ik hier op deze persconferentie met een molensteen om mijn nek zit.

Wat ik wel kan zeggen is dat doping een wijdverbreid verschijnsel is in de Haagse sport. Zowel in de topsport als in de amateursport. Van de groeihormonen in de sportscholen, tot de EPO van Haagse wielrenners. Over doping is al te veel gesproken de afgelopen tijd. Ik wil het vooral over gokken hebben.
Ook in Den Haag wordt volop gegokt op sportwedstrijden, er zijn verschillende organisaties actief met matchfixen. ADO Den Haag had ruim aan de kop gestaan in de eredivisie wanneer spelers en trainers van deze club niet zouden inzetten op nederlagen van hun club, daarmee miljoenen bijverdienend. En dat is alleen het topje van de ijsberg, want de sportwereld is rot tot in de wortels. Zo wordt er onder andere gegokt op de eerste corner van de veteranen van Wassenaar tegen v. v.Marine, de eerste bal op de rand van de korf in de wedstrijd van Ons Eibernest 5 tegen HKV Achilles3, een triple 1 van het Dartteam van de Zwarte Ruiter uit tegen Lokaal Vredebreuk, een bezem die binnen tien minuten breekt bij de Curlingwedstrijd van de Curlingclub Den Haag tegen PWA uit Zoetermeer, de 10-jarige scholier die bij het onderwaterzwemmen een meter te vroeg naar boven komt en zo kan ik nog uren doorgaan op alles wordt gegokt in Den Haag. Van rugby tot rolhockey en van handbal tot pokeren.
Zoals gezegd hier wil ik het bij laten, ik kan om eerder genoemde redenen geen namen en rugnummers geven. Ik kan alleen nog zeggen dat zowel de politiek, als justitie en de journalisten hier tot over hun nek inzitten en dat Chinese gokkartels in de Wagenstraat erbij betrokken zijn

.geld

Eén gedachte over “Matchfixen in Den Haag – Harry Zevenbergen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: