Wethouder Norder opent speeltuin

‘Mijnheer, mag ik op de foto?’
Vooraleer er ook maar een stap naar achteren is gezet om een scherpe foto te verkrijgen, staat een groepje enthousiast breed lachende kinderen te springen van ongeduld voor de camera. Af en toe met de middelvingers omhoog.

Op het pleintje aan het begin van de Van Damstraat, tussen de ‘s-Gravezandelaan en de Zusterstraat, omgeven door gebouwen van ‘De Voorsprong’, de ‘Al-Qoebal’ en de ‘Cosmicus’ scholen, is een onooglijke plek door deze kinderen omgetoverd tot een waar speelparadijs.

Zij hebben een zorgvuldig plan ingediend bij de gemeente en gingen er aanvankelijk vanuit dat hun speeltuin niet aan bod zou komen. Integendeel, de gemeente heeft de plannen serieus genomen en binnen een half jaar ten uitvoer gebracht.

Een laatste moer wordt nog snel bevestigd door een medewerker van stadsbeheer. De speeltuin moet gereed zijn, want wethouder Norder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie, komt zometeen langs voor de opening.

Zo’n veertig dolblije en trotse kinderen hebben al bezitting genomen van de speeltoestellen en trekken zich weinig aan van het zojuist aangebrachte lint rondom het pleintje in de Schilderswijk, dat het officiële gedeelte van de opening afbakent.

Kinder- en jeugdburgemeester Yo Yozyasz, Pollie Poets en stagaire Marieke de Vries staan klaar om hem te verwelkomen en hebben nog een cadeau voor de plannenmakers.

Een impressie:

Auteur: oenkenstein

Hagenaar en gepassioneerd fotograaf. Opleiding voltooid aan de MTS School voor fotografie en fotonica in 1990. Oud helpdeskmedewerker bij een kabelexploitant, geluidstechnicus en software ontwikkelaar. Thans vrijwilliger bij de stichting Kompassie.

3 gedachten over “Wethouder Norder opent speeltuin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: